Dansemaraton 2013

Dansemaraton i Longyearbyen

Tre instruktører fra Extend art of dance kommer til Longyearbyen for å undervise barn og ungdom i blant annet i hip hop, show jazz, funk, contemporary, weststyle og ballett!

Fredag 13 .- søndag 15.12.kommer det tre instruktører fra Extend art of dance til Longyearbyen for å undervise bla i hip hop, show jazz, funk, contemporary, weststyle og ballett!

Deltagere: alle barn og unge fra 1. - 13. trinn på Longyearbyen skole - NB! Timene er delt inn i alder, 1. - 4. trinn, 5. - 7. trinn, 8. trinn - 3. vgs.
Kostnader: Engangspris på kr. 300,- pr. danser for alle timer alle dager, og man velger selv hvilke timer man ønsker å være med på.

Påmelding: Betal kr 300,- inn på kontonr 9710.42.79337 med danserens navn og klassetrinn i betalingsinfofeltet så raskt som mulig, og send samtidig en epost til Birgitte Dahl Knutsen  med samme info som betalingsinfofeltet. Påmeldingsfrist: 10.12.

Les mer om dansemarathon her.
Se video her.

Støttet av av Longyearbyen lokalstyre - Kultur og fritidsforetak KF, Ung i Longyearbyen og Ungdomsrådet.

EKSTRA!!
For alle voksne i Longyearbyen: I forbindelse med dansemaraton for barna blir det arrangert en dansetime for danseglade voksne (man trenger INGEN forkunnskaper!). Fredag 13.12. kl. 16.00 blir det dans (se artikkel under, det blir samme opplegget) i fredagspulstimen til Polarpuls. Timen koster kr 50,- og betales kontant i begynnelsen av timen, settes evt inn i forkant på kontonr: 9710.42.79337. VELKOMMEN ALLE SAMMEN!!!

Nyhetsartikkel i Tønsberg blad kan du lese her.

HIPHOP som dansestil oppstod på nattklubbene og gatene på 80-tallet i New York City, USA. Hiphopdans refererer til dansestiler som blir danset til hiphopmusikk, eller som har utviklet seg som en del av hiphopkulturen. Dette inkluderer et bredt spekter av stilarter, blant annet breakdance, locking og popping som ble utviklet på 1970-tallet av afrikansk-amerikanere og latinamerikanere Man kan prøve å definere Hip Hop fra mange forskjellige vinkler, men det er uansett en vanskelig oppgave, fordi begrepet rommer så mye! Hip Hop er et begrep, som først kom ETTER at kulturens mange elementer hadde oppstått. Man danser til hip hop musikk og danser gjerne i litt store konvertable klær.

Funk: Er en litt mer feminin form for hip hop. Ofte er det flere små detaljer i koreografien. Funk vi underviser er litt girlstyle stil. Girlstyle er en undergrenn av Hip hop. Danses ofte etter pop musikk. Dans gjerne i tights og singlet/t-shirt.

Musikaldans: En morsom time full av danser og trinn fra forskjellige musikals. Her må du danse og spille teater samtidig. Utrykket og gleden er viktig. Du lærer en koreografi fra en kjent musikal i timen. Timen er har litt samme stil som jazz dans men man danser til musikal musikk. Musikla timen inneholder tekniske elementer fra jazz og masse teater.

Freestyle: Er en form for hip hop. Uformelle freestyle-sessions og battles er som oftest gjort i en cipher, «en sirkulær danseplass som danner seg naturlig når dansingen begynner».Disse tre elementene – freestyling, battles og ciphers er nøkkelkomponenter i hiphopdans. Du finner på egne trinn når du danser.

Klassisk ballett: Klassisk ballet er en dansform som har vært i utvikling siden ca.1650, da profesjonelle dansere begynte å innta scenen ved det Franske hoffet. Stilen kjennetegnes den dag i dag av ‘kongelig’ holdning og omgangsformer! For å trene opp dansere i denne stilen har man i løpet av de siste 350 år bygget opp en treningmetode som stadig oppdateres og finjusteres. Det kan derfor trygt betegnes som en vel utprøvd treningsform! Med trening i klassisk ballett som basis, er man godt rustet til å ta steget over til andre dansformer om behovet en dag melder seg.

Øvelsene som brukes er utviklet for å bygge opp muskler i hele kroppen til å bli både sterke, raske og smidige. Samtidig øves det på en lett og uanstrengt fremtoning, på uttrykk, musikalitet, dynamikk, utholdenhet, romsans og samarbeid. Man danser til klassisk musikk og det er viktig man har på seg ettersittende klær slik at pedagogen ser hva danserne gjør for riktig trening.

Contemporary/Moderne dans er et begrep som i dagens betydning stammer fra amerikansk dans og som betegner forskjellige teknikker og stiler innen scenisk dans som ikke er baserte på, og opprinnelig en reaksjon på klassisk dans. Moderne scenisk dans tar opp i seg nye danseuttrykk.Du får utrykt mye følelser og får ut mye energi når du danser. Gjerne dans barbent og valgfrie klær. Litt alternativ musikk blir gjerne brukt i denne dansestilen.