Longyearbyen ungdomsråd

Longyearbyen Ungdomsråd er en gruppe ungdommer i Longyearbyen som skal ivareta barn og unges interesser og representere dem for politikere. Longyearbyen ungdomsråd er barn og unge sin stemme- vi passer på at ungdommen blir hørt! Rådet skal jobbe med og behandle saker som handler om ungdommene i byen. Rådet behandler også søknader om midler til barn og unge.  Longyearbyen Ungdomsråd skal også jobbe for en positiv innflytelse for byens ungdommer. Ungdomsrådets viktige verdier er demokrati for barn og unge.

Ungdomsrådet 2017/18

Longyearbyen Ungdomsråd 2017/18:
Bak fv: Peder Ringheim, Ronja hermansen, Tobias K. Rotevatn, Tobias Fjerdingøy, Sigrid Vilja Andersen, Marte N.Alexandersen.
Framme fv: Mikalea Da Silva, Noah Andreas L. Johannessen, Malin N.Alexandersen, Liv-Anna Ringheim.

«Et ungdområd er en gruppe ungdommer som representerer ungdom der de bor, det vil si i kommunen eller fylkeskommunen. Ungdomsrådet skal få si sin mening om alt som er viktig for barn og unge. Meningen med ungdomsrådet er at ungdom skal få si sin mening om politikken i kommunen. Det kan for eksempel være hvis: det skal bygges en ny idrettshall, det skal gjøres endringer i kollektivtilbudet eller dersom fritidsklubber skal legges ned» (www.barneombudet.no).

I følge Barnekonvensjonen har alle barn rett til å si sin mening, og deres mening skal bli tatt på alvor. Rettighetene i barnevernkonvensjonen handler om fire hovedområder, der den ene er: «barns rett til medvirkning: barn har rett til å få informasjon i saker som gjelder dem og si sin mening og bli tatt alvorlig» (www.unicef.no).

Longyearbyen Ungdomsråd består av ungdomsrepresentanter fra ungdomsskolen, videregående skole, Longyearbyen ungdomsklubb og UHU- styret. Rådet sin oppgave er å arbeide med aktuelle ungdomssaker i Longyearbyen, og gi ungdom større innflytelse i lokalsamfunnet. Rådet skal sikre dialogen mellom ungdommene og Lokalstyre. Representanter fra Ungdomsrådet har møte- , tale- og forslagsrett i politiske møter. Der hvor der er behov legges sakene frem for behandling i Longyearbyen lokalstyre.

Rådet skal ivareta ungdommens interesser og sikre dialogen mellom ungdommen og Lokalstyre. Representanter fra Ungdomsådet har møte-, tale- og forslagsrett i Lokalstyret og deres underutvalg og kommunale foretak.

Møtedatoer for ungdomsrådet høst 2017: Valg:12.sept., Onsdag 20.september, Torsdag 19.oktober, torsdag 9.november, Torsdag 7.desember (med forbehold om endringer).

For mer informasjon om Ungdomsrådet, besøk våre facebook sider, kontakt leder i ungdomsrådet Malin N. Alexandersen, eller ungdomskoordinator Ingeborg Runde