Skolen Klasserom Bibliotek Utsikt fra skolen Paviljong SFO rom -  Foto: Morten Langerud

VMware View brukerveiledning

VMware View er et system som tillater tilgang til en virtuell maskin på skolens datasystem. Ved å logge på med eget brukernavn/passord vil man bl.a. få tilgang til skolens programvare, eget lagringsområde og felles lagringsområder.

Ved første gangs bruk, må du installere en klient. Du må også ha administrator-rettigheter på egen maskin for å installere denne.

• Gå til denne adressen for å laste ned klient.

Bruk linken og velg passende klient. (For Windowsklient: Ikke velg local mode og sjekk om du har 32 eller 64-bit Operativsystem.) Klikk deretter Download. Etter nedlasting, finn og kjør nedlastet klient. Følg instruksjonene og kryss vekk "Log in as Current user" i veiviseren. Du får også spørsmål om "Default View Connection Server". Skriv vdi.lybskole.no. Du kan også få en brannmurforespørsel (dvs. svar ja for Tillat).

Nytt fra skoleåret 2014/15 er at du kan logge deg på fra en oppdatert nettleser ved å bruke følgende adresse: https://vdi.lybskole.no

VMware View kan også brukes med Mac og nettbrett (iOS og Android).

Etter installasjonen starter du VMware View Client.

Logg inn med ditt brukernavn og passord. Elever skal velge LYBSKOLE som domene. Ansatte bruker LOKALSTYRE.

Når du er ferdig med sesjonen: Start – Log off , eller steng vinduet.

Om du har problemer med installasjonen, kontakt IT.